Myopikontroll

Hos oss kan du få hjälp med att kontrollera din närsynthet och att förebygga försämring genom att sätta in behandling i tid.

DreamLite® Ortho-K – Nattlinser från Ens Eyes har fått europeiskt godkännande för att bromsa utvecklingen av närsynthet.

Förekomsten av närsynthet ökar över hela världen och har nått epidemihöjder i Asien. Där har prevalensen i flera områden överstigit 90%. Förekomsten ökar även i Danmark och en ny studie visar att prevalensen för närvarande är 25% jämfört med 13% år 2007.

En ny forskningsstudie på Vejle Sjukhus visar att närsynta barn som sover med Nattlinser utvecklar 59% mindre närsynthet än barn som använder glasögon.

Läs mer om forskningsstudien här ›

Ens Eyes har funnits i ungefär tio år och vi har under hela tiden kämpat för att påvisa nattlinsernas förmåga att bromsa utvecklingen av närsynthet även hos skandinaviska och danska barn. Därför är det fantastiskt att ett danskt forskningsresultat nu äntligen bevisar hur nattlinserna kan motverka närsynthet hos barn. Det faktum att vi nu också har fått CE-godkännande för Ortho-k linser för behandling av närsynthet är ytterligare en garanti för våra användare, säger Esben Sørensen.

Alla produkter från enseyes är CE-märkta och uppfyller de nya reglerna för medicintekniska produkter som trädde i kraft den 26 maj 2021.